Rólunk

 „A bor titokzatos ital és csak annak tárulkozik fel, aki okosan és szépen közelít hozzá.”

A Bükk-hegység lábainál terül el a világhírű Egri Történelmi Borvidék. A környező hegyek és dombok védelmet jelentenek az itt termesztett szőlőknek a szélsőséges időjárástól. A kedvező klíma és a talaj együtt eredményezi, hogy az egri borvidék fehér és kék szőlők termesztésére egyaránt alkalmas.

A borvidék központjában, Egerben él és dolgozik a Farsang Család. A szőlő és a bor szeretete apáról fiúra száll. A borászat irányítását Farsang Tibor (szőlész- borász szakmérnök) végzi. A megfelelő szakmai felkészültség és a több generációra visszanyúló borászati múlt együttesen biztosítja a borok jó minőségét

Borászatunkat a saját magunk által megtermelt szőlőkre alapozzuk. A szőlő jó minőségén és a szakmai odafigyelésen kívül a pincénk kitűnő klímája (állandó hőmérséklet, állandó páratartalom) is hozzájárul boraink minőségéhez.

Eger egyik legismertebb pincesorán a Szépasszony-völgyben található a családi pince, ahol megfelelő körülmények között nyílik lehetőség az egri borok kóstolására. A szőlő feldolgozása illetve a borkészítés a Kisgalagonyási pincesoron lévő pincénkben történik. 

Fajtaválasztékunkban a hagyományos egri fajták mellett a közkedvelt világfajták is megtalálhatók. A borkészítés során a tradicionális eljárásokat ötvözzük a modern borászati technológiával. Borpalettánkon megtalálhatók a könnyed fehérborok ugyanúgy, mint a testes vörösborok. 

Szeretnénk valami új, de mégis ismerős, régi gyökerű élménnyel gazdagítani mindazokat, akik pincészetünk borait kóstolják.