Vörös

András

András

Száraz vörös cuvée bor

2011-ben látta meg a napvilágot kisebbik fiacskám, az Ő tiszteletére készült ez a bor. Cabernet Sauvignon és medoc noir házasításával született meg. 2011-es év két kiváló bora került ebbe a cuvéebe, melynek eredményeként egy testes akár hosszú érlelésre is alkalmas bor született.
Egri Bikavér

Egri Bikavér

Száraz vörös bor

Az egri legenda szerint a bikavér elnevezés a török időkből származik. Az egri várat az oszmán túlerő ellen védő vitézek megerősítésére a vár kapitánya, Dobó István vörösbort hozatott fel a pincékből. A törökök látták, hogy az italtól a vitézek új erőre kaptak. Babonásak lévén a lecsurgó vörös folyadékról azt hitték, a bikák vérét issza az ellenfél.  Pincészetünk Egri Bikavére négy fajta száraz vörösbor házasításával készült. Kékfrankos, cabernet sauvignon, merlot és pinot noir fajtákat házasítottunk, melyeket két évig fahordóban érleltünk.
Felső magyarországi Medina

Felső magyarországi Medina

Félédes vörös bor

Magyarfajta,melyet Eger 1 és Medoc noir keresztezésével állították elő Egerben. Korai érésű kékszőlőfajta, mely szinte minden évben magas cukortartalommal szüretelhető. Bora különleges illatú és zamatú. Ezt a különleges, intenzív, rózsára emlékeztető illatát és zamatát a Medoc noirtól örökölte. Finom savai szépen harmonizálnak a bor cukortartalmával.
Kékfrankos

Kékfrankos

Száraz vörös bor

Az egri Nagygalagonyás dűlőben termett kékfrankos szőlőből készült vörösbor. A borvidék jellemző fajta mely már bizonyította, hogy kiváló egries vörösbor készíthető belőle. Tanninban közepesen gazdag, illatában a meggyes málnás jegyeket szépen kiegészíti a fahordós érlelés.
Levente

Levente

Száraz vörös cuvée bor

2009-es év életem egyik fontos mérföldköve, hisz első szülött fiacskám születésének éve. Cabernet Sauvignon és medoc noir házasításával készült. 2009-es év két kiváló bora került ebbe a cuvéebe, melynek eredményeként egy testes akár hosszú érlelésre is alkalmas bor született.